31 oktober 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Een tokkelbaan, touwparkoers, klimparken en -bossen, en zelfs een heuse boulderbaan. Er verschijnen steeds meer sportieve en avontuurlijke voorzieningen in de openbare ruimte. 

Zo ook in het plan van Hero Breda! Er is ruimte voor ontspanning, samenzijn en zelfs werken aan jouw gezondheid in de openbare ruimte. 

Sportiviteit op hoogte
Boulderen is niets meer dan klimmen zonder touw of andere beveiliging, slechts een enkele meter boven de grond, soms iets hoger, waardoor het nauwelijks veiligheidsrisico’s kent. Boulderen kan op (klim-)wanden en boulderblokken en kent een ongekende populariteit!

Klimbossen, klimparken en boulderbanen; allen zijn ze bij uitstek geschikt voor uitdagende, sportieve, ontspanning. Breda kent al een indoor boulderbaan en in de omgeving zijn er verschillende klimbossen aanwezig. Een outdoor en publiek toegankelijke boulderbaan is nog niet aanwezig in Breda waarbij Hero de primeur zal zijn. 

Een boulderwand – klimwand – kent een grote aantrekkingskracht. Niet alleen op kinderen die graag overal op willen klimmen en aan willen hangen, maar ook op jongvolwassenen en volwassenen! Een fysieke uitdaging voor jong en oud op een uitdagend parcours. 

Visueel aantrekkelijk decor
Boulderblokken of een boulderwand zijn er in verschillende soorten. Een boulderwand of -blok kan eenvoudig worden opgenomen in de openbare ruimte zonder dat het direct felle kleuren heeft; de meeste boulderblokken zien eruit als een echte rots. Daarnaast worden de wand en blokken voorzien van een valdempende ondergrond

De boulderblokken zijn nauwelijks van echte rotsblokken te onderscheiden. Ze nodigen uit om beklommen te worden, te worden gebruikt als ontmoetingsplek of om een nieuw avontuur te beleven door de kleinere buurtbewoners. 

Door de speciale structuren zijn de blokken en wanden geschikt voor bijna alle leeftijden. Daarnaast zijn de boulderwand en -blokken gratis en voor iedereen toegankelijk. 

Hero, de gezondste buurt van Breda! 
Het doel van AM is om een gezonde woon- en leefomgeving te creëren. Bewoners worden gestimuleerd om gezonde keuzes te maken en te bewegen. Meer doe-activiteiten zoals een beweegroute, speeltuinen, plukroute, boulderbaan, etc. waarbij de gezondheid van de bewoners voorop staat. 

Wil jij meer weten over de plannen die er voor Hero liggen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!