19 september 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

In de zomermaanden bent u waarschijnlijk veel vaker buiten te vinden dan in de wintermaanden. U bent buiten aan het sporten, in de tuin aan het werken en springt gemakkelijker op de fiets of gaat wandelen. En dan komt een periode met nat, koud en guur weer; voor boodschappen pakt u de auto in plaats van de fiets en dat kopje koffie bij die ene vriendin 3 straten verderop? Ook de auto. Hoe heerlijk is het om ook tijdens het minder mooie weer naar buiten te gaan? Neem de paraplu mee en snuif die heerlijk verse (regen-)lucht op! 

Preventief bewegen
Bewegen, het houdt u gezond, het stimuleert de bloedsomloop, verbetert uw gezondheid en houdt gewrichten soepel. Het is bewezen dat dagelijks bewegen het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. 

Ook mentaal heeft het een positief effect; u voelt zich sterk en opgewekt! 

Jong en oud moeten in beweging komen. Minstens een tot anderhalf uur per dag flink wandelen, fietsen, skaten, joggen of een andere sport beoefenen voorkomt overgewicht en is ontzettend belangrijk voor uw lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Voldoende beweging zorgt dat u zich beter kunt concentreren en voor een betere lichaamshouding.  

Ook sociaal heeft bewegen invloed; u legt gemakkelijker contact met buurtgenoten en wellicht wandelen die zelfs graag een rondje met u mee. Het is de basis voor een goed contact met de bewoners in de buurt! 

Ook in de winter naar buiten
Wanneer het buiten koud, nat en guur is zijn wij geneigd om binnen te blijven zitten. Binnen is er een angename temperatuur, wordt u niet nat en krijgt u het niet koud. Ook dan is het van belang om toch naar buiten te gaan en te bewegen. Trek een regenjas aan, pak de paraplu en loop een rondje door uw buurt. U zult zien dat ook tijdens de herfst of winter uw buurt prachtig is! 

Voordelen van preventief bewegen
Enkele voordelen van regelmatig, preventief, bewegen zijn: 
- u voelt zich fitter, 
- uw spieren en gewrichten worden soepeler, maar ook steviger, 
- u bouwt een betere weerstand op waardoor u minder snel ziek wordt, 
- het geeft u meer zelfvertrouwen, 
- u krijgt meer uithoudingsvermogen, 
- uw hart- en bloedvaten worden sterker, 
- etc. 

Dus ga naar buiten en neem wat vaker de fiets, ga wandelen, ga buiten spelen met uw (klein-)kinderen, tuinier erop los en werk daarmee tevens aan uw gezondheid! 

Maatschappelijke plicht van AM

AM, als ontwikkelaar van plangebied Hero, ziet het als haar maatschappelijke plicht om bij te dragen aan de gezonde levensstijl van mensen. Als gebiedsontwikkelaar heeft AM invloed in het creeren van een omgeving waarin mensen gezond blijven: fysiek, sociaal en mentaal. 

Bewegen en ontmoeten heeft een positief effect op de gezondheid. Door het aanleggen van wandel- en fietspaden en ontmoetingsplekken worden buurtbewoners gestimuleerd om meer te bewegen en buurtbewoners te ontmoeten in hun eigen woonomgeving. Denk aan klimbossen, moestuinen, sporttrajecten of buurtkassen. 

De auto kan blijven staan wanneer het openbaar vervoer en kortere reisafstanden goed zijn geregeld. Functies zoals werken, winkelen en wonen worden gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat alles in uw eigen buurt op loopafstand is. Doordat de wijk autoluw is ingericht ontstaat meer ruimte voor sport, spel en ontmoeting! 

Het plan Hero Breda is volop in ontwikkeling. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf dan in op de nieuwsbrief of volg onze socials!