Het plan

In de architectuur herken je dadelijk een kleine knipoog naar het industriële karakter van het voormalige fabrieksterrein. We willen ervoor zorgen dat de buurt op een natuurlijke manier aansluit op de bestaande omgeving.
In het plan zijn twee hoofdlijnen zichtbaar die iets naar elkaar toelopen. Dit volgt de oude industriële bebouwing van het gebied. 

Midden in het gebied stond vroeger een loods: hier komt een nieuw blok met patiowoningen. Links in de schets staan twee appartementengebouwen die het spoorgeluid afschermen. In de ruimte tussen de appartementen en de patiowoningen is er een driehoekig park gepland: het groene middelpunt van de wijk. Hier is ruimte voor ontmoeting, ontspanning en sportieve inspanning. De wijk krijgt een overwegend groen karakter, zo komt rondom de wijk komt een ruime groenstrook. Hier parkeren bewoners in groene parkeerhoven. De buurt wordt zo autoluw, ook in de straten is ruimte voor groen, rust en speelruimte. Hero van Breda is toegankelijk via twee toegangen vanaf de randweg.

Blijf op de hoogte

Zie je jezelf wel wonen in de gezondste wijk van Breda? Vul dan het aanmeldformulier in op deze website onder het kopje ‘Aanmelden & Contact’. Dan houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen.