4 oktober 2021
Geplaatst door TeamHeroBreda

Breda had onlangs de primeur om 's wereld gezondste bushalte in gebruik te nemen.

Een gezonde bushalte?
De bushalte in de Karnemelksestraat, pal voor de McDonalds, werd gevuld met appels, peren, snoeptomaatjes, etc. De gezonde bushalte is een initiatief van ‘Nationaal Actieplan Groenten en Fruit’ en Campagnebureau Food Cabinet.

Doel van het initiatief is natuurlijk om mensen bewust gezondere keuzes te laten maken. Zeg nu zelf, dit is toch geweldig?! De keuze is aan u; gaat u voor gezond (en in dit geval gratis) of gaat u liever voor de snelle, vette, hap (met alle gevolgen van dien op de langere termijn)? Helaas was het project van korte duur en eindigde deze op 22 september 2021. Maar hoe mooi zou dit zijn als dit de start van iets nieuws zou zijn in uw buurt?

Breda, in het hart van een groen gebied

Breda ligt in het hart van een groen gebied. Niet alleen groen qua natuur, maar ook groen op het gebied van groenten en fruit. Niet voor niets is de Hero jaren geleden neergestreken in Breda om van daaruit te gaan handelen. 

Er zijn verschillende groente- en fruittelers in de regio. Denk aan de boomgaarden, druiventelers, aardbeienkwekers, de boeren die aardappels of prei verbouwen, etc. 

Bezoek een boerderijwinkel

In onze omgeving zijn er meerdere boerderijwinkels; groenten en fruit vers van het land en ook nog eens tegen lagere prijzen dan in de supermarkten! 

Lokaal shoppen, verse groenten en fruit (en zelfs vlees!) uit eigen omgeving. Wat houdt u tegen? Enkele boerderijwinkels die u in de omgeving van Breda kunt vinden zijn boerderijwinkel Van Haperen, Familie Van den Kieboom, boerderijwinkel Tielemans, kaasboerderij Ossenblok, boerderijwinkel Hoeve Overa, wijn- en aspergeboerderij De Santspuy en het Aardbeienterras. 

Spring op de fiets, geniet van de omgeving en haal lokale producten in huis. Gegarandeerd genieten!