9 augustus 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

De gemeente Breda organiseert op woensdag 17 augustus a.s. een informatieavond over de ontwikkeling van het plan Hero Breda. 

Ontwikkeling en invulling van het Hero-terrein

Vroeger de locatie van de Hero-fabriek waar jams, frisdranken en andere lekkernijen werden gemaakt, binnenkort een nieuwe buurt! 

Momenteel heeft het terrein nog de bestemming ‘Bedrijventerrein’. Op een bedrijventerrein mogen geen woningen worden gebouwd. Om deze woningen toch te kunnen bouwen is er een concept bestemmingsplan ingediend; een aanvraag om de bestemming ‘Wonen’ op het terrein te krijgen. 

 

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage bij de gemeente Breda. In het ontwerp bestemmingsplan is er ruimte voor maximaal 402 woningen en 20 zorgwoningen. De woningen bestaan uit appartementen voor sociale huur en middeldure huur en/of koopappartementen en grondgebonden woningen. De locatie van ‘de Toerist’ maakt ook onderdeel uit van het plan. Ook komt er een eerstelijns medisch centrum (huisartsenpraktijk).

Een groene uitstraling, het idee van een park, waarbij autoverkeer en parkeren aan de rand van het plan mogelijk is. Zo worden de straten autoluw ingericht en is er ruimte voor bomen, planten, grasvelden, speel- en sportgelegenheden. 

Informatieavond georganiseerd door de gemeente Breda

Op woensdag 17 augustus 2022 organiseert de gemeente Breda een informatieavond over de ontwikkeling van het voormalige Hero-terrein. De ontwikkeling waarbij een nieuwe buurt centraal staat. Wilt u meer informatie over het plan, het bestemmingsplan en eventueel vragen kunnen stellen? Ga dan zeker naar de informatieavond! 

 

De avond wordt gehouden van 18.30 uur tot 20.00 uur en vindt plaats in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10, Breda. Aanmelden kan tot en met 16 augustus a.s. per mail (omgevingsplan@breda.nl). Vermeld daarbij in de onderwerpregel ‘Informatieavond Hero’. 

Het plan Hero Breda krijgt steeds meer vorm. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief (www.nieuwbouwherobreda.nl) of volg onze socials op Facebook en Instagram