31 oktober 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Vitaliteit en gezondheid, dat is waar AM voor staat. Het streven is naar de gezondste en vitaalste buurt van Breda en zelfs gemeente van Nederland! 

Met plezier en gezond wonen, werken, sporten en vooral oud worden. Fysieke en mentale gezondheid staan voorop, een gezonde levensstijl waarbij voeding en beweging belangrijk zijn. Iedereen kan op zijn of haar manier werken aan een gezonder en vitaler leven! 

De gezondste buurt
Onze partners bundelen hun krachten en werken samen aan deze gezondste buurt! Plukroutes, beweegtuinen, boulderwanden, duurzame materialen, ontmoetingsplekken, al deze ideeën zijn meegenomen in het plan. AM ondersteunt de inwoners en buurtbewoners van Hero in hun gezondheid. 

Doordat de toegankelijkheid tot de middelen laagdrempelig is worden de buurtbewoners extra gesteund en gemotiveerd door het samen en met plezier te doen. Nieuwe contacten worden gelegd.  

Breng je buurtgenoot ook in beweging! 
Denk eens aan de buurtgenoot die slecht ter been is of wellicht rolstoelgebonden; neem deze mee naar buiten. Breng ook deze buurtgenoten in beweging, lichte oefeningen van de beweegroute zijn geschikt voor jong en oud. Ook zij zijn gebaat bij beweging en vooral sociale contacten!

Daarnaast is niet alleen beweging belangrijk. Ook de mindset is iets wat gestimuleerd mag worden. Waar ligt de behoefte, wat kan in de dagelijkse omgeving worden aangepast, wat heeft effect op jouw (eet-)gedrag? Door gezonde opties aan te bieden (denk aan de beweegtuin, fietsroutes naar het buitengebied en de binnenstad, pluktuinen, wandelroutes, speeltuinen, moestuinen etc.) wordt er eerder gekozen voor een gezonde, passende en blijvende levensstijl.

Hero, de gezondste buurt van Breda! 
Het doel van AM is om een gezonde woon- en leefomgeving te creëren. Bewoners worden gestimuleerd om gezonde keuzes te maken en te bewegen. Meer doe-activiteiten zoals een beweegroute, speeltuinen, plukroute, boulderbaan, etc. waarbij de gezondheid van de bewoners voorop staat. 

Blijf op de hoogte
Wil jij meer weten over de plannen van het Hero-gebied? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!