4 mei 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Kenmerkend voor Breda zijn de singels! De singels omringen de binnenstad en zijn - in tegenstelling tot grachten zoals we die in Amsterdam kennen - niet diep.

De singels zijn daarom uitermate geschikt voor ‘lichte’ watersportactiviteiten zoals suppen, waterfietsen, bootje varen etc. Vaar, sup of fiets langs de monumentale panden, onder de vele bruggetjes van Breda. 

 

Watersportactiviteiten

 

Een watersportactiviteit hoeft niet altijd intensief te zijn! Ook voor ontspanning kunt u het water op. 

 

Suppen, oftewel Stand Up Paddeling, is een activiteit die zorgt voor de nodige in- en ontspanning. Staand op een supboard (een opblaasbare surfplank) met een padel in uw handen bepaalt u zelf het tempo. Bent u er nog niet bekend mee? Dan kunt u uiteraard ook een sup-les nemen. In Breda kunt u terecht bij Sup & Fun! 

 

Een kano, bootje of sloep huren; ook dat kan in Breda! Met een sloep heb je zelf de vrijheid om te varen over de singels. Er is geen vaarbewijs voor nodig om een sloep te huren. Tijdens de vaartocht kom je langs de geschiedenisrijke en monumentale plekjes van Breda. Vaar langs de Koepelgevangenis, ‘t Spanjaardsgat, het Kasteel van Breda en het Valkenbergpark of vaar over de Mark. Wil je niet zelf varen dan kan je ook een schipper inhuren. Een bootje huren kan bij Bootje Varen Breda. 

 

Ook zijn er rondleidingen met een gids en schipper te boeken; u vaart langs alle historische bezienswaardigheden die Breda kent. Dagelijks vanaf 1 april tot 1 november tussen 10.00 uur en 20.00 uur. Een rondleiding op het water duurt ca. 1 uur. Reserveren is niet noodzakelijk en u kunt opstappen in de Haven van Breda. 

 

Maar wat vindt u van fietsen op het water? Niet met een traditionele waterfiets, maar een heuse fiets! Het kan in Breda. De ‘waterbike’ is de nieuwste manier om Breda vanaf het water te ontdekken. Er zijn zowel single- als tandemfietsen te huur. Op eigen tempo verkent u de stad; een route is al voor u uitgestippeld! Wilt u onderweg pauzeren of picknicken? Zelfs dat is mogelijk. Een waterfiets huurt u bij Waterbike Breda!

 

De singels van Breda

 

Weet u welke singels Breda heeft? Graag sommen wij deze voor u op: 

- de Academiesingel
-
de Delpratsingel
- de Oranjesingel
-
de Wilhelminasingel
-
de Boeimeersingel
- de Vredenburchsingel
-
de Weerijssingel
-
de Tramsingel
-
de Nassausingel
-
de Bernhardsingel
-
de Marksingel
-
de Nijverheidssingel
- de Seeligsingel
-
de Chassésingel 
- de Sluissingel

 

Wilt u Breda van een andere kant zien? Ga dan het water op! Wij verwelkomen u graag op een van de singels.