7 maart 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

"Maartse buien" en "aprilse grillen" is een uitdrukking die wordt gebruikt om het onvoorspelbare weer in deze maanden te beschrijven. Deze week laat absoluut de Maartse buien zien.

Maart roert zijn staart
"Maartse buien" verwijst naar de vaak wisselvallige en regenachtige weersomstandigheden die in maart kunnen voorkomen. Het kan onverwacht gaan regenen of hagelen, gevolgd door zonnige perioden.

April doet wat ie wil
"Aprilse grillen" duidt op de onvoorspelbaarheid van het weer in april. Het kan plotseling koud worden, terwijl het eerder nog warm was. Er kunnen hevige regenbuien zijn, maar ook zonnige dagen.

Bereid je voor op wisselvallige weersomstandigheden
Je kan je op de onvoorspelbare weersomstandigheden voorbereiden door bijvoorbeeld een regenjas mee te nemen of een extra trui aan te trekken. 

Steeds vaker zie je enorme regenval en overlast die daarmee gepaard gaat. Een wadi is een natuurlijk afwateringssysteem dat water opvangt en vasthoudt tijdens regenachtige periodes. Langzaam zal het regenwater infiltreren in de bodem en draagt dit bij aan het aanvullen van het grondwaterpeil. Een wadi draagt bij aan het minder snel overstromen van straten en pleinen en zorgt voor een natuurlijk evenwicht voor de lokale flora en fauna. 

Wadi's in Hero van Breda worden aangelegd als onderdeel van een duurzame stedelijke ontwikkeling om regenwater op te vangen en om de lokale waterhuishouding te verbeteren. In dit geval worden wadi's ontworpen met beplanting en andere infrastructurele elementen om de natuurlijke functies van een wadi na te bootsen. 

Ernstige regenval kan tot overlast leiden in de tuin. Drains of een regenton kunnen wateroverlast voorkomen. Daarnaast kan het opgevangen regenwater weer worden gebruikt om de planten in uw tuin water te geven, de stoep af te spuiten of zelfs gebruikt om de auto te wassen.