12 oktober 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Het was een bewolkte woensdag 22 juli 1914, de dag waarop Hero zijn naam verbond aan een kleine fabriek in Breda. De fabriek maakte tot die dag confiture en vruchtenpulp. Bijzonder is dat de fabriek al geruime tijd vers fruit en vruchtenpulp (met name aardbeien en frambozen) exporteerde naar het Zwitserse concern van Hero. 

Nadat Hero zijn intrek had genomen werd ook de productielijn onderhanden genomen; niet alleen confiture en vruchtenpulp, maar ook diverse conserven en frisdranken werden geproduceerd. Sinas, frambozen, gazeuse, cassis, aardbeienjam, frambozenjam, al het heerlijke fruit werd omgezet naar lekkernijen. 

In 2008 werd begonnen met de sloop van het eerste gedeelte van de Hero-geschiedenis. Een stukje industriele historie. Na jaren braakliggend terrein werden in 2018 de laatste fabrieksonderdelen gesloopt. 

Tijd voor vernieuwing en een knipoog naar de geschiedenis van Hero! 

Binnenkort wordt er nieuw leven aan het gebieden van Hero gegeven; ruimte voor starters, (jonge) gezinnen en senioren om hier te wonen in een groene en autoluwe buurt. Ruimte om te kunnen sporten, elkaar te ontmoeten of zelfs samen te tuinieren en het Hero-fruit te plukken! Winkelcentra, openbare voorzieningen en de binnenstad zijn allemaal op korte afstand van Hero te vinden. 

In de architectuur herken je dadelijk een kleine knipoog naar het industriele karakter van het voormalige fabrieksterrein. De buurt wordt op een natuurlijke manier aangesloten op de bestaande omgeving. In het plan zijn twee hoofdlijnen zichtbaar die iets naar elkaar toelopen. Dit volgt de oude industriele bebouwing van het gebied. 

Inschrijven voor de nieuwbouw?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die het plan ondergaat en je wellicht straks wel inschrijven voor een van de nieuwbouwwoningen in de gezondste en groenste buurt van Breda? Meld je dan nu aan via https://nieuwbouwherobreda.nl/nl/aanmelden/!