• Blog
  • 17 oktober 2024
  • Geplaatst door TeamHeroBreda

De najaarskermis op het Chasséveld

De najaarskermis in Breda is een geliefd evenement dat ieder jaar in oktober plaatsvindt en jong en oud samenbrengt voor dagen vol plezier, spanning en nostalgie. Ieder jaar opnieuw trekt de najaarskermis duizenden bezoekers. Of je nu houdt van snelle attracties, zoete lekkernijen of een gezellige avond uit, de kermis biedt voor ieder wat wils. Dit jaar vindt de najaarskermis plaats van 18 tot 27 oktober!

Een traditie die al generatielang bestaat

De najaarskermis is een traditie die al generaties lang bestaat in Breda! Oorspronkelijk was de kermis een religieus feest, vaak georganiseerd rondom de patroonheilige van de stad. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een groots spektakel, waar plezier en vertier centraal staat. Elk jaar opnieuw wordt het Chasséveld omgetoverd tot groots kermisterrein, vol attracties, kraampjes en entertainment voor iedereen. Dit jaar telt de kermis maar liefst 60 attracties! 

De attracties, durfals en gezinnen

Een van de grootste trekpleisters van de kermis is zonder twijfel de variëteit aan attracties. Van snelle achtbanen en duizelingwekkende spinmolens tot de charmante draaimolen, er is voor elk type bezoeker iets te vinden. Voor de echte durfals zijn er spectaculaire attracties zoals de "Booster" en "Break Dance", waar de adrenaline door je lichaam giert. Voor de kleintjes is er een breed aanbod aan rustige attracties zoals het reuzenrad, trampolines en de draaimolen waar het plezier net zo groot is.

Smaken en geuren: van suikerspinnen tot oliebollen

Een bezoek aan de kermis is natuurlijk niet compleet zonder het proeven van al het lekkers dat de kramen te bieden hebben. Zodra je de kermis betreedt word je verwelkomd door de heerlijke geur van versgebakken oliebollen, churro’s en suikerspinnen. Voor wie iets hartigs verkiest zijn er volop snacks zoals frites, burgers en hotdogs.

De eetkraampjes zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen maar dragen ook nog eens bij aan de typische sfeer van de kermis. Het eten is snel en simpel.

Winnen, winnen, winnen, altijd prijs!

Geen kermis zonder de ouderwetse spelletjes waarbij je je geluk kunt beproeven. Of het nu gaat om eendjes vissen, schieten op ballonnen of gooien met ringen, de spanning van het winnen van een prijs blijft hetzelfde. En dan heb je natuurlijk de grijpkasten, waarin knuffels en gadgets verleidelijk op je wachten, hoewel ze niet altijd makkelijk te pakken zijn. Maar dat maakt het winnen des te leuker! Wie weet ga je wel naar huis met een gigantische teddybeer of een ander mooi aandenken.

Live muziek

Wat de najaarskermis in Breda zo speciaal maakt, is de unieke sfeer die elke avond tot leven komt. Zo rond de klok van 19.00 uur is er live muziek, beginnen de lampjes te branden en komt de kermis écht tot zijn recht. De duizenden lichtjes die de attracties verlichten, de muziek die door de luidsprekers schalt en het gelach van mensen in de lucht; alles draagt bij aan de sfeer en misschien wel nostalgie die een kermis oproept.

Daarnaast is de kermis een ontmoetingsplek voor familie en vrienden. Of je nu overdag komt voor een gezellige middag met de kinderen of 's avonds met vrienden de adrenaline zoekt in de heftigere attracties, de kermis brengt mensen samen en zorgt voor herinneringen die een leven lang meegaan.

Toegankelijkheid en veiligheid

De organisatie van de najaarskermis zorgt elk jaar weer voor een goede toegankelijkheid en veiligheid. Het terrein is ruim opgezet en er lopen toezichthouders die de veiligheid in de gaten houden. Daarnaast is er altijd een EHBO-post aanwezig voor noodgevallen. De kermis moet tenslotte een veilige plek zijn waar iedereen zorgeloos kan genieten.

Het ultieme uitje tijdens de herfstvakantie

De najaarskermis is het ultieme uitje tijdens de herfstvakantie. Of je nu komt voor de spectaculaire attracties, het nostalgische eten of gewoon voor de gezelligheid; de kermis biedt voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Dus trek je warme jas aan, geniet van het herfstige weer, de sfeer en beleef een paar heerlijke uren op de najaarskermis. Zien wij je daar?

 

Deel
Gekopieerd!