11 augustus 2024
Geplaatst door TeamHeroBreda

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs was een waar spektakel, niet alleen vanwege de grootsheid van het evenement zelf, maar ook vanwege de uitzonderlijke sporters die Nederland zullen vertegenwoordigen. Vier van deze atleten hebben een speciale band met Breda: hockeyer Floris Wortelboer, meerkampster Anouk Vetter, triatlete Maya Kingma en handboogschutter Senna Roos. Samen zorgden zij ervoor dat Nederland (en Breda) goed was vertegenwoordigd en met prachtige resultaten huiswaarts kunnen.

Floris Wortelboer - Hockey

Floris Wortelboer, geboren op 4 augustus 1996, is een van de prominente spelers in het Nederlandse hockeyteam. Floris begon zijn hockeycarrière bij HC Breda, waar zijn talent al snel werd opgemerkt. Zijn indrukwekkende verdedigende vaardigheden en een strategisch inzicht op het veld brachten hem naar de nationale ploeg.

Wortelboer heeft altijd een sterke band met Breda behouden, ondanks zijn drukke schema als topsporter. Regelmatig bezoekt hij zijn oude club en inspireert jonge hockeyers met zijn ervaringen. Zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2024 was een droom die uitkomt, niet alleen voor hem, maar ook voor de hele Bredase hockeygemeenschap die hem steunt.

Floris behaalde met zijn hockeyteam het Olympisch Goud!

Anouk Vetter - Meerkamp

Anouk Vetter, geboren op 4 februari 1993, is een meerkampster die Nederland al meerdere malen trots heeft gemaakt op diverse internationale evenementen. Anouk heeft een bijzondere band met Breda, aangezien zij er jarenlang heeft getraind en veel tijd heeft doorgebracht bij atletiekvereniging AV Sprint. Haar veelzijdigheid en doorzettingsvermogen in disciplines zoals de 100 meter horden, hoogspringen en kogelstoten maken haar een geduchte concurrent in de meerkamp.

Vetter’s toewijding aan haar sport en haar constante streven naar verbetering hebben haar naar de top van de atletiekwereld gebracht. De Olympische Spelen van 2024 worden gezien als een kans voor haar om haar talent te tonen op het grootste sportpodium ter wereld. Niet alleen de steun van familie en vrienden, maar ook van Bredase atletiekfans draagt zij met zich mee.

Hoewel Anouk geen medaille won tijdens de Olympische Spelen kunnen we niet anders dan trots zijn dat zij heeft deelgenomen; een hogere erkenning van de sport en haar inzet is ondenkbaar.

Maya Kingma - Triatlon

Maya Kingma, geboren op 8 september 1995, is een triatlete die bekend staat om haar veelzijdigheid en uithoudingsvermogen. Maya groeide op in Breda en ontwikkelde haar passie voor de triatlon door deel te nemen aan lokale wedstrijden en trainingen bij de Bredase Triatlon Vereniging. Haar uitstekende prestaties in zwemmen, fietsen en hardlopen brachten haar uiteindelijk naar de nationale en internationale arena.

Kingma heeft een sterke connectie met Breda, waar ze vaak terugkeert om te trainen en familie te bezoeken. Haar deelname aan de Olympische Spelen van 2024 is het resultaat van jarenlange toewijding en hard werken. Ze vertegenwoordigt niet alleen Nederland, maar ook de triatlongemeenschap van Breda, die haar op elke stap van haar reis heeft ondersteund.

Eerder in 2020 nam Maya deel aan de Olympische Spelen in Tokyo. Tijdens de Spelen in Parijs behaalde Maya een zevende plaats met de triatlon en was daar – terecht - meer dan trots op!

Senna Roos - Handboogschieten

Senna Roos, een jonge en getalenteerde handboogschutter, heeft zijn wortels stevig gevestigd in Breda. Geboren op 12 juli 2001, begon Senna al op jonge leeftijd met handboogschieten bij handboogvereniging De Vriendenkring. Zijn precisie en vastberadenheid brachten hem al snel naar de top van de nationale ranglijsten en uiteindelijk naar de internationale competities.

Roos’ verbondenheid met Breda is diepgeworteld en hij wordt vaak gezien als een ambassadeur voor de sport in de regio. In mei 2023 stelde Senna een individuele quotumplaats voor TeamNL veilig. Deze plaats werd ingevuld op de Spelen door Steve Wijler en Senna werd als reserve ingezet. Hoewel geen actieve deelname aan de Olympische Spelen van 2024 kan dit toch als een hoogtepunt in zijn carrière worden gezien en blijft hij een inspiratie voor jonge sporters in Breda en daarbuiten.

Indrukwekkende prestatie

Tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs heeft Nederland een indrukwekkende prestatie neergezet. TeamNL eindigde op de zesde plaats in het medailleklassement, met een totaal van 34 medailles: 15 goud, 7 zilver en 12 brons​. Al met al waren de Spelen van 2024 een zeer succesvolle editie voor Nederland, met memorabele prestaties en historische medailles in verschillende disciplines!

Dinsdag 13 augustus a.s. zullen de deelnemers worden gehuldigd.

Ook Hero gaat voor goud

Onze Bredase atleten beschikken over doorzettingsvermogen, talent en de kracht van lokale sportgemeenschappen. Hun prestaties in Parijs zullen ongetwijfeld een bron van trots en inspiratie zijn voor iedereen in Breda. 

Ook Hero gaat voor goud! Binnenkort zal worden gestart met de bouw van de Meeker en zal er een speciaal project worden opgestart om ook gedurende de bouwactiviteiten niet alleen de werknemers, maar ook omwonenden en toekomstige bewoners aan hun sportieve kwaliteiten te laten werken. Met deze start gaan we voor de ultieme prestaties, werken we met een hoop doorzettingsmogen en talent

Meer weten? Houd dan onze blogberichten in de gaten.