30 juli 2024
Geplaatst door TeamHeroBreda

Augustus staat weer voor de deur en deze is vol met evenementen gepland! Welke er plaatsvinden in Breda? Lees dan snel verder.

3, 17 en 31 augustus: Blind Walls Gallery wandeltour

Tijdens deze wandeltour ontdek je een schildering geïnspireerd op de heilige Sint Catharina, loop je door een muurschildering heen en leer je over ‘De verdwenen schetsen van Vincent van Gogh’, en nog zo veel meer. Totaal zal je 12 murals bezoeken. De wandeltour duurt ca. 1.5 uur.  Naast de wandeltour is er ook nog een fiets- en steptour waar je aan deel kunt nemen. Meer info is te vinden op blindwalls.gallery. 

7, 14, 21 en 28 augustus: Project Sunrise

Wil je dag ontspannen starten? Neem dan deel aan Project Sunrise. Dit iniatief is overgewaaid uit Amerika en voor het eerst te vinden in Breda. 

Een sessie van yoga bij zonsopgang is niet alleen een lichamelijke oefening; het biedt ook een moment van innerlijke rust en verbinding met anderen. Begin je dag met een positieve instelling, omgeven door de natuurlijke schoonheid van ons park en de warmte van onze gemeenschap.

Rise and shine! Meer info? Hipsy.nl 

10 augustus: XXL Vlooienmarkt NAC Breda

Op zoek naar een koopje of wil je juist ruimte in huis maken in de aanloop naar de verhuizing? Dan is de XXL Vlooienmarkt iets voor jou! De vlooienmarkt is van 10.00 uur tot 17.00 uur en te vinden naast het NAC Stadion. 

16, 17 en 18 augustus: Havenfeesten

Grootser en mooier dan voorheen! De Havenfeesten zijn verspreid over 5 podia en bieden ieder wat wils. 

Te vinden aan – hoe kan het ook anders – de haven. Toegang is gratis!

25 augustus: WijnSpijs Wandeling

Houd je van een lekker wijntje en heerlijk eten? Dan is de WijnSpijs Wandeling iets voor jou! Een wandeling langs 6 verschillende restaurants die je elk een heerlijke tongstrelende WijnSpijs combinatie aanbieden. Een unieke wandeling langs de meest romantische locaties van Breda. 

Schrijf je nu in en krijg een overzicht van de deelnemende restaurants! www.wijnspijs.nl

31 augustus: Tranen van Van Cooth

Zin in een lekkere meezinger? Dan is Tranen van Van Cooth het festival dat je niet wilt missen! Diverse Nederlandstalige artiesten zoals Frans Bauer, Stef Ekkel, Corry Konings, onze enige echte Bredanaar Kevin le Nuyt en John de Bever brengen hun muziek ter ore. Biertje, zonnetje en gegarandeerd ouderwetse gezelligheid! Te vinden bij de Mezz.

Augustus: de Buurttuin van Breda

Gedurende de maand augustus vindt er een expositie plaats in de Explore Breda Store. Om je heen zie je waarschijnlijk Breda al veranderen in een park; steeds meer tegels en ‘grijs’ wordt vervangen door groen. Breda kent meerdere initiatieven om natuur onderdeel van ons leven te laten uitmaken. 

Breda, een stad in een park. Dagelijks te bezoeken in de Explore Breda Store.

 

Naast deze evenementen zijn er nog veel meer evenementen te vinden zoals een buitenbios, stadswandelingen, wandelingen in de natuur en diverse festivals.

Breda, het heeft je altijd wat te bieden. En het mooie: vanaf Hero van Breda zijn alle evenementen prima met de fiets te bereiken!