22 juli 2024
Geplaatst door TeamHeroBreda

De vakantieperiode is een tijd om te ontspannen en de dagelijkse zorgen achter je te laten. Maar voordat je vertrekt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed beveiligd is. Niemand wil terugkomen van een heerlijke vakantie om erachter te komen dat er is ingebroken. Daarom geven we je graag wat praktische tips om je huis veilig achter te laten en met een gerust hart met vakantie te gaan.

Licht- en tijdschakelaars

Installeer tijdschakelaars op verlichting en elektronica. Door lampen op verschillende tijden aan en uit te laten gaan lijkt het alsof er iemand thuis is. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken.

Informeer je buren

Informeer je buren dat je weg bent en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Ze kunnen je post ophalen, je afvalbakken op de juiste dag buiten zetten en een oogje houden op verdachte activiteiten.

Beveiligingssystemen

Als je nog geen alarmsysteem hebt, overweeg er dan een te installeren. Moderne systemen kunnen je huis bewaken en je via je smartphone op de hoogte houden. Camera’s, bewegingssensoren en raam- en deursensoren kunnen inbrekers ontmoedigen.

Wees voorzichtig met social media

Wees voorzichtig met het delen van je reisplannen op social media. Inbrekers kunnen deze informatie gebruiken om te weten wanneer je weg bent. Wacht met het posten van vakantiefoto’s tot je weer thuis bent.

Berg waardevolle spullen op

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Berg ze op in een kluis of op een andere veilige plek. Dit geldt ook voor belangrijke documenten en contant geld.

Sluit alles goed af

Het lijkt vanzelfsprekend, maar controleer dubbel of alle deuren en ramen goed zijn afgesloten. Vergeet ook niet eventuele achterdeuren, garagepoorten en kelderramen.

Gebruik gordijnen en rolluiken

Laat gordijnen en rolluiken op een natuurlijke manier open of dicht. Te lang dichtgelaten gordijnen kunnen een teken zijn dat niemand thuis is. Vraag eventueel een buur om de gordijnen af en toe te openen of sluiten. Voor rolluiken is het zelfs mogelijk om deze te programmeren zodat zij automatisch open of dicht gaan.

Leg noodnummers bij een vertrouwd persoon

Laat noodnummers en contactgegevens achter bij een vertrouwd persoon. Mocht er iets gebeuren dan kunnen zij snel handelen.

Laat een autosleutel achter bij een vriend of familielid

Blijft je auto achter wanneer je met vakantie gaat? Laat dan een autosleutel achter bij een vriend of familielid. Als je auto op de oprit of aan straat blijft staan kan iemand deze af en toe verplaatsen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

 

Je hebt hard gewerkt voor je welverdiende rust dus zorg ervoor dat je huis veilig is terwijl jij geniet van je vakantie!