4 juni 2024
Geplaatst door TeamHeroBreda

Het was een seizoen waar het promoveren van NAC een sprookje leek te zijn en er geen eind leek te komen aan de Eerste Divisie. Toch besloten de spelers anders; het waren een spannende 90 minuten afgelopen zondag. En zij kregen het voor elkaar: NAC is gepromoveerd naar de Eredivisie!

De geschiedenis

NAC Breda, voluit NOAD ADVENDO Combinatie Breda, is een voetbalclub met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De club heeft door de jaren heen zowel hoogte- als dieptepunten gekend en heeft een speciale plaats in het hart van veel Bredanaars en daarbuiten.

In de laatste jaren heeft NAC Breda opnieuw te maken gehad met ups en downs, inclusief een degradatie naar de Eerste Divisie in 2019. De club werkte hard aan een succesvolle terugkeer naar de Eredivisie in 2024. Daarnaast heeft NAC flink geïnvesteerd in de jeugdopleiding en infrastructuur om een stabiele toekomst te waarborgen.

Rijke historie en grote aanhang

NAC Breda is een club met een rijke historie en een grote aanhang. Ondanks de vele uitdagingen die de club heeft doorstaan, blijft de geest van het doorzettingsvermogen en passie voor het spel sterk. Met een toegewijde fanbase en voortdurende inspanningen om te verbeteren, blijft NAC een belangrijke speler in het Nederlandse voetbal. 

De Grote Markt ziet geel zwart

De promovering naar de Eredivisie mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven en dat deed het zeker niet! De Grote Markt zag geel zwart, een uitzinnige menigte die dit unieke moment moest vieren. Er werd opgeroepen om niet meer naar de huldiging te komen omdat de Grote Markt vol was met een feestvierende menigte en sprong voor NAC. Een moment waar je bij moest zijn als Bredanaar en fan van NAC! 

De toekomst van de club ziet er veelbelovend uit, en de geschiedenis van NAC zal altijd een bron van trots blijven voor de stad Breda en haar supporters!

Toekomstig NAC-talent en Hero

Nu met de promovering van NAC neemt sport een nog meer prominente rol in het plan van Hero. Er zal ruimte zijn voor sport, plezier, ontspanning en ontmoeting. Misschien is er onder de toekomstige bewoners wel een NAC-talent te vinden? 

Meer weten over hoe er ruimte zal zijn voor sport en ontspanning binnen Hero? Blijf dan onze blogs volgen!