21 mei 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Hoewel het nog niet zo ver is dat je je droomtuin binnen Hero van Breda kunt inrichten geven we je graag wat tips voor het inrichten van je droomtuin! Het inrichten van een droomtuin kan een leuke en creatieve onderneming zijn.

Wat is er fijner dan met mooi weer in je tuin zitten? Met mooi weer natuurlijk in je droomtuin zitten! Eindelijk is het mooie weer gekomen en dit is hét moment om te kijken naar de inrichting van jouw droomtuin. Om je daar een handje bij te helpen hebben wij een aantal tips voor je opgesteld! 

  1. Bedenk wat je wilt met je tuin? Wil je een waar speelparadijs voor de kinderen, een moestuin, ontspannen in de tuin of een combinatie daarvan? Het bepalen van je doelen helpt tijdens het ontwerpproces. 

  2. Verzamel al je inspiratie en ideeën op een moodboard. Bezoek tuincentra, koop dat tuinmagazine, struin het internet af naar verschillende tuinstijlen, planten en andere elementen die je aanspreken. Een moodboard helpt je je visie te visualiseren. 

  3. Naar de tekentafel! Wanneer je je inspiratie hebt verzameld is het tijd om naar de tekentafel te gaan. Maak een plattegrond van je tuin, noteer alle afmetingen en vaste elementen zoals bomen, schuttingen, schuren, overkappingen, etc. Door alle afmetingen op papier te zetten kan je de indeling van je tuin gaan bepalen. 

  4. Hoe is jouw tuin gelegen? Heeft deze de hele dag zon, halfzon of schaduw? Door dit in kaart te brengen kan je ook voor de juiste beplanting kiezen. Denk aan bloemen, struiken, bomen en een eventuele moestuin. Planten en bloemen bloeien niet gelijktijdig. Ook groeien ze niet allemaal in dezelfde grond. De ene houdt van een zure bodem, de ander van een kalkrijke bodem. Zaken die jou helpen bij de keuze van de beplanting! 

  5. Creëer diverse zones: Maak gebruik van verschillende zones in je tuin om diverse functies te accommoderen. Dit kunnen bijvoorbeeld een terras, gazon, bloembedden, een waterpartij of een speelhoek zijn. Gebruik bestrating, hagen of pergola's om de zones van elkaar te scheiden en privacy te creëren.

  6. Wat zijn de mooiste plekken in je tuin? Waar heb je de meeste zon en waar heb je het beste uitzicht? Hou deze plekken gereserveerd voor een zitplek! Zo zit je altijd op de beste plek in je tuin!

  7. Verlichting is niet alleen praktisch. Het zorgt ook voor sfeer in een tuin. Strategisch geplaatste buitenverlichting kan een sfeervolle ambiance creëren en de tuin 's avonds tot leven brengen. Denk aan spots voor accentverlichting, sfeerverlichting rondom zitgedeeltes en padverlichting voor veiligheid.

  8. Decoratieve elementen zorgen dat jouw tuin meer persoonlijkheid krijgt. Dit kan o.a. met tuinmeubilair, beeldhouwwerken, fonteinen, vogelhuisjes en potten. Zorg ervoor dat de decoratieve elementen passen bij de stijl van je tuin en dat ze in harmonie zijn met de omgeving.

  9. Een tuin zorgt ook voor het nodige onderhoud. Kies planten en materialen die passen bij jouw tijd en bereidheid om het werk te doen. 

 Hoe ziet jouw droomtuin eruit?