24 januari 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Nee, deze slogen is niet bedoeld om 's avonds in het donker in de bank te gaan zitten of bij kaarslicht, hoewel dat natuurlijk wel romantisch kan zijn ;).

Gloeilampen vervangen door LED levert een flinke besparing op! 

Ook op het gebied van verlichting kan je verduurzamen. Heb jij nog het ouderwetse peertje (gloeilamp) in je armatuur zitten? Door deze simpel te vervangen door een LED-lamp kan je dit een besparing opleveren van ca. € 40,00 per jaar! En dat is nog maar 1 lamp. Wat te denken als je 10 lampen vervangt door LED? Al dat geld dat je bespaart kan je natuurlijk opzij zetten voor onverwachte uitgaven of investeren in verdere verduurzaming van je woning. Gemiddeld zijn er zo'n 40 lichtpunten in en om de woning te vinden. Op dit moment is ca. 45% van die lichtpunten in woningen in Nederland voorzien van LED-verlichting. 

Wist je dat alle woningen in Nederland zo'n € 716 miljoen per jaar aan energie kunnen besparen door het gebruik van LED-verlichting? Dat is een hoop!

Hero van Breda en duurzame verlichting 

AM werkt aan een gezonde woon- en leefomgeving. Duurzame materialen en zeker ook verlichting horen daarbij. Zo worden openbare verlichting, noodverlichting, verlichting in trappenhuizen etc. standaard voorzien van energiezuinige LED. 

Door openbare ruimten, wegen, straten en openbare verlichting te voorzien van LED levert dit een flinke energiebesparing op. 

Overschakelen op LED levert ruimte op voor andere zaken

Door over te schakelen op LED-verlichting betekent dit dat er stroom vrijkomt voor andere (energiezuinige en duurzame) zaken zoals
- warmtepompen
- airco's
- elektrische bussen en auto's
- boilers
- etc.

Door een kleine investering te doen in energiezuinige LED-verlichting kan je dit een grote besparing opleveren. Daarnaast is het zo dat LED-verlichting tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren te verkrijgen is! Dimbaar, niet dimbaar, divers aantal lumen (nog altijd om te rekenen naar het aantal Watt) en zelfs te koppelen aan een smart home system. 

Samen dragen we bij aan een duurzame en energiezuinige maatschappij!