17 januari 2023
Geplaatst door TeamHeroBreda

Als er eenmaal wordt gestart met de bouw van een nieuwbouwproject dan kan het hard gaan. Voor je het weet heb je een woning of appartement gekocht. En dan? 

Internet heeft alles, maar een woon- of tuinbeurs net iets meer! 

Tegenwoordig is alles op internet te vinden, je maakt een moodboard op Pinterest, stuurt wat linkjes per mail of Whatsapp door met inspiratie voor je nieuwe woning of tuin. Het is een jungle aan inspiratie. Leuk, maar uiteindelijk kom je steeds hetzelfde tegen. 

Nu het voorjaar bijna start, start ook het beursseizoen. Diverse woon- en tuinbeurzen staan gepland. Gratis of voor een kleine entreeprijs heb je toegang tot veel meer kennis en inspiratie! 

Op zo’n beurs staan veel verschillende standhouders met elk hun eigen product of dienst. Denk aan een leverancier van zonnepanelen, dakpannen, warmtepompen, een stofzuigsysteem, raambekleding, vloerspecialisten maar ook hoveniers, tuinhuisspecialisten, kwekers van tuinplanten en interieurstylisten.

Daarnaast is een bezoek aan de beurs waardevol; je legt er persoonlijk contact met de specialisten. Zo kan jij je ideeën of vragen voorleggen aan de specialist en hij/zij kan je tips geven of zelfs een voorbeeld van een product laten zien. Iets wat online toch iets minder gemakkelijk gaat. Aan jou de keuze om direct een vervolgafspraak in te plannen met deze specialist, toch nog eens na te denken over jouw plan of wellicht dat je zelfs tot nieuwe inzichten komt. 

Pinterest of old school moodboard?

Pinterest is een walhalla voor het opdoen van ideeën. Nadeel daarvan is dat je op een gegeven moment het overzicht kwijt bent en dubbele ‘pins’ opslaat. Een old school moodboard kent iedereen wel; je neemt een vel papier van A3-formaat, wat magazines, een schaar en lijm en plakt je inspiratie op dit vel papier. Dit is de basis van jouw ideeën tot de inrichting van je droomhuis of -tuin. 

Een old school moodboard heeft als voordeel dat het eigenlijk continu in het zicht ligt; je kijkt er dan ook veel makkelijker naar dan wanneer je de app Pinterest moet openen. 

Aankomende beurzen

Het is nooit te vroeg om een beurs te bezoeken! Onderstaand hebben we de aankomende woon- en tuinbeurzen voor je op een rijtje gezet. Niet alle beurzen zullen in de directe omgeving van Breda te vinden zijn. Hoe leuk is het dan om een bezoek aan de beurs te combineren met een weekendje weg? 

  • 10-12 februari 2023, Designbeurs OBJECT 2023, Rotterdam
    Een beurs verspreid over vijf verdiepingen die het werk toont van aanstormende ontwerptalenten, gerenommeerde ontwerpers en designers. 
  • 10-12 februari 2023, Tuin en Sfeer, Groningen
    Grote kijktuinen, patio’s, dakterrassen, balkons, stadstuinen, grote tuinen, tuinverlichting en nog veel meer!
  • 18-24 februari 2023, Huishoudbeurs, Amsterdam
    De beurs van het jaar waar meer is te vinden dan alleen keukeninspiratie. 
  • 23-26 februari 2023, Tuinidee, ’s-Hertogenbosch
    De start van het tuinseizoen 2023. Presentaties van o.a. Rob Verlinden, boer Tom, Jurgen Smit, ook te vinden zijn voorbeeldtuinen, gezinstuinen en tuingereedschappen. 
  • 14-19 maart 2023, Batibouw, Brussel (België)
    De grootste bouw, verbouw en renovatiebeurs van Europa! De meest innovatieve producten zijn hier te vinden. 
  • 13-15 oktober 2023, Huis & Woonbeurs, Hardenberg
    Keukens, badkamers, bouwen en verbouwen, interieurstylisten, tuinen en terrassen, financiering en hypotheken.

Voor welke stijl ga jij?

Het interieur maar ook de inrichting is aan vele stijlen onderhevig en totaal persoonlijk. Voor welke stijl ga jij? Wordt het industrieel, minimalistisch, landelijk of urban jungle? Wat het ook wordt, ongetwijfeld wordt het echt jouw huis!