11 december 2022
Geplaatst door TeamHeroBreda

Hero bestaat al meer dan 100 jaar in Nederland en is sinds 1914 verbonden aan Breda. Aan de Teteringsedijk werden jarenlang sapjes, jam en andere producten geproduceerd. Misschien heeft je opa, oma, vader, oom of ander familielid of kennis wel bij de Hero-fabriek gewerkt. Een ding is in al die jaren hetzelfde gebleven; de passie voor fruit.

Wonen in een gezonde buurt met parken en bijzondere tuinen. Moestuinen, watertuinen, speeltuinen; you name it, Hero plans it! 

Om de impact op het klimaat tot nu te reduceren bouwt AM duurzaam, maken we een autoluwe wijk en passen we innovatieve installaties toe op een manier die past bij de wereld van nu, met aandacht voor mens en milieu.  

Een langer, gezonder en gelukkiger leven

In het ontwerp zijn publiek toegankelijke wegen, pleinen en paden opgenomen, maar ook de groene openbare ruimte met de vele tuinen die Hero van Breda biedt. Het ontwerp draagt bij aan de ambitieuze doelstelling van AM om bewoners langer, gezonder en gelukkiger te laten leven. Daarom doen we er alles aan om je bewuste keuzes te laten maken wanneer je in (de buurt van) Hero van Breda woont. 

Contouren die zichtbaar worden

De gemeente Breda neemt op korte termijn een beslissing op het ingediende bestemmingsplan. Als deze is goedgekeurd is 2023 het jaar waarin de bouw daadwerkelijk van start gaat en de contouren van Hero van Breda steeds meer zichtbaar worden. 

Zo komen er moestuinen, plukroutes voorzien van het Hero-fruit, maar ook sporttuinen om te fitnessen of zelfs te klimmen! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer weten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!